Activiteiten

Wandelroute: de geheimen van ‘Serra d´Ossa’

São Gregório ligt direct aan een mooie wandelroute door ‘Serra d’Ossa’. De route is uitgezet in samenwerking met de Região de Turismo de Évora (VVV van Évora), de Direcção Regional de Agricultura do Alentejo (de Alentejaanse afdeling voor agricultuur), de Direcção Regional do Ambiente e Ordenamento do Território do Alentejo (de Alentejaanse afdeling voor ruimtelijke ontwikkeling en planning) en de Universiteit van Évora (Centrum voor toegepaste Ecologie). Dit centrum kan een interessant programma voor u samenstellen. Voor meer informatie: Centro de Ecologia Aplicada, tel.: (+351) 268 801 405.


Interessante, historische bezienswaardigheden

Bezoek in Vila Viçosa het Keizerlijk Paleis, het middeleeuws kasteel met een museum waar een belangrijke collectie van jachtwapens en –attributen is uitgestald (Colecção Lopo de Carvalho), de kerk ‘Igreja de Nossa Senhora da Conceição’ (de kerk waar de kroon van Dom João IV, geschonken aan Nossa Senhora da Conceição, wordt bewaard) of de Obelisk ter ere van de slag om Montes Claros (XVII eeuw). In Estremoz kunt u een bezoek brengen aan: het Plattelands Museum, het Museum van de Heilige Kunsten, het Kasteel of het Klooster van de Maltezas. Wie er voor kiest Borba te bezoeken, kunnen we een bezoek aanbevelen aan de Câmara Municipal (stadhuis), aan het Klooster van Servas, aan de kerken Matriz en São Bartolomeu of aan de fontein das Bicas.
Iets verder gelegen ligt Évora, districtshoofdstad en aangemerkt als Werelderfgoed door UNESCO. Een prachtige stad met een bijzondere sfeer en veel bezienswaardigheden.

Andere activiteiten

Fietsen, mountainbiking, kanovaren op de rivier Guadiana, bergbeklimmen: voor inlichtingen en reserveringen kunt in bij de receptie terecht.
Aanbevelenswaardig is de wijnroute ‘Rotas do Vinho, Gastronómica e do Património’.